Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Principesa Marina Sturdza s-a întâlnit…

Principesa Marina Sturdza s-a întâlnit cu premierul Vlad Filat

sturdzaInterlocutorii au discutat despre imaginea R. Moldova pe plan internaţional, problemele economice cu care se confruntă statul, procesul de integrare a R. Moldova în UE. „Este o perioadă nu uşoară pentru actualul Guvern, dar noi avem semnale că  şi comunitatea internaţională este gata să susţină şi să ajute Republica Moldova. În acest context am venit cu mai multe propuneri care vor duce la dezvoltarea ţării”, a specificat Marina Sturdza.

Printre propunerile anunţate se numără instituirea unui Consiliul economic de consultanţă pe lîngă Guvernul R. Moldova, care va fi susţinut de parteneri externi, organizarea unui summit economic în R. Moldova, dar şi lansarea unei campanii de informare a populaţiei,  privind beneficiile integrării europene.

„Suntem gata să acordăm susţinere pentru organizarea şi desfăşurarea tuturor acestor activităţi, deoarece dorim ca R. Moldova să devină un stat înfloritor. Deşi nu trăiesc la Chişinău, sufleteşte tot timpul sunt aici”, a spus Principesa Marina Sturdza.

„Noi dorim ca cetăţenii noştri să fie informaţi despre avantajele aderării la Uniunea Europeană, dar şi despre tot ce implică acest proces. Ar fi oportun ca generaţiile viitoare să poată studia mai mult despre acest subiect, căci ei sînt viitorul nostru european”, a precizat premierul Filat.

Marina Sturdza se trage din fanarioti si domnii Moldovei. A crescut in Canada, primind educatia Lumii Noi, dar s-a intors pe vechiul continent cu afaceri.